Passersystem - säkerhetssystem för BRF

Var la jag nyckeln nu igen? Som boende i en BRF kan man lätt få den där klassiska nyckelknippan som en vaktmästare på en högstadieskola går omkring med. Man har en nyckel för ytterdörren, en nyckel som ska passa för sin egen lägenhet, en nyckel till tvättstugan - en annan för tavlan för bokningar - och en nyckel som går till källarförråd och vinden. 

Det är långt ifrån smidigt - och det kan också medföra ganska stora kostnader för den enskilde individen. Vad händer om en nyckel till ytterdörren försvinner? Då måste man byta ut låset och göra nya nycklar till alla berörda parter - något som i slutändan bär en hög kostnad. Dessutom finns alltid en ökas risk för inbrott också. 

Moderna lösningar ger bättre säkerhet 

Genom att ta steget mot ett modern passersystem slipper man allt detta. Ett passersystem för BRF kan antingen komma med bricka, med tagg eller med koder som gör att man enkelt kan ta sig både in- och ut genom de olika områdena i fastigheten. 

Istället för att ha fem-sex nycklar har du en tagg som gör att du enkelt kan öppna alla dörrar. Denna går även att koppla mot andra detaljer där exempelvis en digital tavla för bokning av tvättstugan kan nämnas och där även exempelvis en koppling mot fastighetsboxar är möjlig att genomföra.

En riktigt bra investering att ta 

Ett modernt passersystem är en riktigt bra investering både sett till den egna komforten och sett till säkerheten. Man kan enklare hålla reda på vilka som befinner sig i fastigheten - och vilka som inte har där att göra. Man kan exempelvis logga bakåt i tiden om ett eventuellt inbrott skett i källaren. Hur kom tjuven in?

Dessutom kan en modernt passersystem också kopplas mot larm, mot kameror eller mot exempelvis en automatisk dörröppning - något som är perfekt om du varit ute och handlat och behöver extra tid för att ta dig genom dörrentrén. Om du tappar din tagg eller din blipp? Det är bara att koda om och få en ny. Man behöver aldrig byta lås eller hålla på att skapa nya nycklar. 

Din expert på fastighetsboxar!
14 Jun 2023